tisdag 31 juli 2012

Bild på Kippan

En söt bild på en krypande Kippan!

Igår tränade vi på Skutskärs BK. Hobbe och Hanni tränade tvåan resp ettan/tvåan. De är väldigt lika och väldigt duktiga. Hobbe, Hanni och Halvan körde plats ihop, Halvan låg som gjuten, Hobbe och Hanni rörde sig något. Jag avslutade med upplet för både Gunni och Hanni. Miloo avr väldigt glad när jag kom hem och fick gå en liten promenad.

Valparna börjar få namn!

Någon av oss pojkar kommer att heta Fight!





Blir spännande att se vad hans syskon kommer få för namn!

Tips! Mina hundar gillar vita tuggben, sk retrieverben. Jag brukar köpa mina på ÖB och Dollarstore, där kostar ett 10-pack 79:-. Såg att samma storlek och sort kostar 139:- på ett av de större djurvaruhusen...

måndag 30 juli 2012

Falsk varudeklaration

Mamma har inte träffat Gunni på en dryg vecka. Igår kväll kom hon hem till oss eftersom hon ska vara Miloo-vakt. Gunni var så lugn, så lugn, snacka om falsk varudeklaration...Hennes lugnhet kan nog förklaras med att hon varit hemma och lekt med Easy hela dagen och sen ett litet träningspass på kvällen! Men riktigt skönt var det!! 

Träningen bestod av liten promenad med inkallning och lek, apport-övningar och lek!

"G-kullare": Börja träna apport även ni, tips:  Håll valpen i halsbandet, kasta iväg en leksak och släpp. Så fort valpen plockat upp lesaken, beröm och spring iväg bakåt och vifta med egen leksak, när valpen är framme, börja kampa tillsammans med "er" leksak eller leksaken valpen kommer in med.

Gunni har nu börjat med apport-träning "steg 2". Det innebär att vi kampar järnet tillsammans med kampskinnet (ett platt plyschdjur med pip i, finns i både djuraffärer och större livsmedelsaffärer, Gunni älskar det), medan vi kampar kastar jag ut en vittringspinne snett utåt inom hennes synfält, Gunni släpper sin kampleksak och springer och hämtar pinnen, jag är aktiv och jobbar samma som ovan så fort hon tagit upp pinnen, alltså berömmer och viftar med min leksak! Detta är grunden för en snabb apportering utan tugg!! Innan vi började med steg två gjorde jag som i den allra första grundövningen, höll Gunni i halsbandet och kastade iväg pinnen, släppte och så fort pinnen var upplockad, beröm och jobba aktivt in henne med leksak. Det gör alltså ingenting att hon släpper leksaken framför mig, det jobbar jag med längre fram!

Budföring tränar vi också, vi är uppe på en 20-25 m avstånd nu.

Ligg under lek, kampa och busa, när jag vunnit leksaken, upp med den ovanför hennes huvud så hon sätter sig, sedan snabbt ner mot backen så att hon lägger sig riktigt snabbt, då får hon genast leksaken och sedan ny kamp!

Kontakt: Gunni sitter mitt emot mig, jag håller godis bakom ryggen, när hon tittar upp på mig in i ögonen får hon godis!

Ja, detta är lite vad vi jobbar med!

Hanni tränar ettan och tvåan parallellt, det känns som om även fjärren börjar släppa nu!

Ikväll ska vi träna med Hobbe/Louise, Halvan(Chip)/Brith-Louise i Skutskär, ska bli roligt att träffa Louise och Hobbe, det var ett tag sedan nu. De har tränat vallning riktigt duktigt, jag ska försöka komma med på en kurs med Hanni också nu i höst.

Det är roligt att se Miloo så pigg, det var de första 2-3 dagarna som hon hade ont och inte var sitt vanliga glada och intensiva jag. Hon får göra några meters fritt följ utan sitt på promenaderna och hon blir överlycklig över det!

Kommentera gärna något inlägg ibland så vet jag att någon läser det jag skrivit ;-)

Jobbig natt

Det märks att Miloo mår betydligt bättre, bättre än hon borde för sitt eget bästa...Hon tror att hon nu kan fara fram precis som hon brukar, galoppera, hoppa, leka...så det är koppel på som gäller helt enkelt...Hon far fram som en bulldozer med den där stora tratten, det blir skönt när den kommer bort! Lämnade henne i köket bakom kompostgaller när vi gick ut med övriga hundar, det hade hon hoppat över med tratt och allt, som tur var så satt stygnen kvar där de skulle...

Gunni har varit dålig i magen i natt, tror det beror på grodan som hon åt upp igår, hittade nämligen kvarlevorna efter den i vattenskålen, bara ett grodlår med fot var kvar..så typ varannan timme har hon velat ut i natt...
Apropå vattenskålar...de kan jag inte ha framme längre utan bara bjuda då och då för hon gör precis som Izzy, gräver våldsamt i vattnet så man har små sjöar lite varstans hemma...

Dessutom har hon fått en blå hörntand, hon hoppade högt efter en leksak som jag var på väg att stoppa undan och slog i huvudet så det sjöng om det (på en väldigt hård grusväg), jag blev väldigt orolig när jag hörde smällen men hon hämtade sig fort. Däremot slog hon sönder hörntanden och som sagt, den börjar anta blå färg. Miloo gjorde något liknande som valp och det enda som kan anses bra är väl att det händer när det bara är mjölktänder...

Hanni gick väldigt bra på träningen igår sedan får vi se hur det går just på tävlingsdagen. Ihopblandning mellan stå / ligg händer ju med jämna mellanrum och även nära till tjuvstart.

torsdag 26 juli 2012

Träning

Det går bra med Miloo, hon får gå tillsammans med Joukos hundar som inte lurar iväg henne på vilda rusningar såsom Hanni gör. Men Miloo har lite svårt för det här med att leva pensionärsliv...efter att hon fått beröm för att hon kissat (hon tycker fortfarande att det är obehagligt att huka sig så) kom hon upp i galopp mot mig, bara att rusa fram och stoppa henne...

I natt vaknade jag av att hon pep så jag gick upp för att släppa ut henne. Miloo tar sig fram som en bulldozer med den där stora tratten vilket förstås medförde att valparna vaknade. Ut med dem också efter Miloo, tyvärr somnade de inte om lika snällt som Miloo så man känner sig en aning trött idag...

Annars så tränade Hanni igår, hon var väldigt överladdad, tjuvstarterna på inkallningen blev många så mitt promenerande fram och tillbaka medförde nästan att det blev en liknande stig som på framåt-sändande-sträckan...Stå under gång blev ligg men annars funkade det bra! Lutar nog åt att det är bäst att anmäla sig till Skutskär också i september...

Valparna tränade små budföringar på ca 25 m håll, gick kanon!

Gunni och Miloo, Umeå i juli

Simon och Gunni, elva veckor

Joukos valp Easy, 8 veckor

En av Kippans valpar, en liten tik!

Länkar till Guinness

Några tips på hemsidor att följa:

G-kullen:
Här kan ni följa Borderness Lakrits och Borderness Guinness liv! http://lakritsblogg.blogspot.se/

K-kullen:
http://www.hundgalen.se/ (Borderness Kryddan)

http://melviona.3w.se/ (Borderness Keep Going samt F-kullen)

M-kullen:
http://www.freewebs.com/toppborders/  (Borderness Mazy)

J-kullen:
http://tosijataru.vuodatus.net/ (Borderness Just Tost)

http://www.maidog.com/ (Borderness Jippii)

H-kullen:

http://www.vallgubben.se/  (Borderness Hoy)

http://www.albinssonshunderi.se/  (Borderness Hifi)


Finns det någon mer sida jag glömt så hojta till!

Miloo var orolig i ett par timmar efter hemkomst, att kissa satt trögt inne men till slut gick hon med på det (tror att det gör ont att huka sig). Men maten slank ner lika fort som vanligt och egentligen hade hon tänkt sig en promenad men det får hon vänta med enligt veterinärens ordination. Hon sov bra i natt och var glad som vanligt i morse. Däremot skakar hon sig väldigt försiktigt och som sagt, hon kissar inte alls lika snabbt som vanligt. Hoppas att det onda går över fort!

Miloo fick mycket beröm av veterinären för att hon är så snäll och lätt att hantera. Röntgen sköttes av en person medan Miloo var vaken men hon låg jättesnällt still på sidan som hon skulle.

Gunni verkar inte ha samma stålmage som mina andra hundar och jag börjar tro att det är hundkexen hon blir dålig i magen av.

onsdag 25 juli 2012

Miloo opereras

Idag blir stackars Miloo opererad för juvertumörer, måtte de vara godartade...Hon har två st tumörer i de bakre spenarna och en liten framtill på motsatt sida. De tar bort alla på en gång på båda sidorna just för att den framtill är så liten.

Hanni är anmäld till sin första tävling, blir spännande att se hur det går!

Gunni är vild och galen som vanligt, hon har väldigt mycket energi... Hon har fått sin 12-veckors vaccination och det var inga problem, hon var väldigt glad och positiv mot allt och alla på veterinär-station.

Kippans valpar växer och frodas, snart blir de en vecka! Det finns en hanvalp att tinga!

Här ett litet smakprov på en av valparna, för fler bilder, se Elsas blog!

söndag 22 juli 2012

Kippans valpar har kommit!

Lördag den 20/7 föddes Kippans valpar, det blev 2 pojkar och 2 flickor. Allt gick bra och den lilla familjen mår bra! Följ Elsas blogg för rapporter och bilder av valparna (http://melviona.blogg.se/)

Här är några bilder (men som sagt, följ Elsas blogg först och främst):








Annars så har Gunni med syskon hunnit fylla elva veckor! Denna vecka är det dags för vaccinering 2!

Gunni är ett riktigt litet energi-knippe men verkar väldigt lättlärd. Hon var helt bedrövlig ett tag på att bita i fötterna och dra i byxbenen men genom att avleda henne och ge små uppgifter kommer det numer bara tillbaka när hon börjar bli trött. Jag avbröt henne genom att få henne att sitta och få godis, kampa med leksak, lära henne små tricks (vinka med ena tassen) mm. Speciellt bra funkade detta mellan Simon och Gunni eftersom hon var extra jobbig mot honom. Genom att han tränade henne vinka sätter hon sig hellre nära honom och väntar på träning istället för att attackera hans fötter och ben!

måndag 2 juli 2012

Kippan är dräktig

Kippan är dräktig så nu är det bara att invänta v 30 och se hur många det blir och vilken fördelning.

Valparna ur G-kullen har nu flyttat förutom Gunni då, det är en väldig skillnad att ha en valp mot fyra. Men man saknar dem ändå!

Snart bär det av mot Tåme, jag ska ha en veckas lydnadskurs på lägret där. Det ser jag fram emot!

Kryddan är med på bruks-SM spår, jättekul!!