tisdag 26 februari 2013

Lydnadsträning för Bordernessare

I helgen finns det möjlighet till lydnadsträning om någon är intresserad. Louise och jag ska träffas på söndag fm, någon mer får gärna hänga på. Lördag är jag helt ledig så då passar det också.

Vall-träning för Bordernessare

Söndag den 17/3 finns det möjlighet till vallträning hos Carina ute i Vinnersjö.

Kostnad 300:- / person

Anmäl till mig om ni vill vara med!

måndag 25 februari 2013

Gulli

Jag fick ett härligt meddelande från Gullis matte Jenny! Gulli mår jättebra nu och har tom fått känna på sin nya karriär som draghund, underbart!!

Pia och Hifi har varit på talangläger i helgen och haft det jättekul!

Miloo är anmäld till Edsbyn, Hanni anmälde jag inte eftersom vi inte tränat plats i grupp på ett bra tag.

Men vi måste ta tag i det, hon behöver ju träna plats utom synhåll tillsammans med min "grupp" (=Miloo).

Tydligen har vi tränat "stå" för länge nu från samma ställe...Hanni får stå inne på toan och jag utanför, med öppen dörr förstås :-), så har vi kört sitt till stå rätt länge nu. Nu kan hon stå upp med väldigt bra teknik men det var visst det enda hon kan också...ligg eller sitt sedan var visst omöjligt, dags att gå vidare kanske!

torsdag 14 februari 2013

Träning och kurs

Helgen kommer bestå av hockeymatch och sedan vallträning i Kungsgårdens ridhus.

På söndag har jag kurs i Rättvik hela dagen, ska bli kul!

Annars småtränar vi på treans moment, Hanni och jag. Sitt till stå har lossnat, nu kan jag även lämna henne en liten bit ;-)

Har någon av er någon tävling på gång inom kort?

måndag 11 februari 2013

Nedansiljan

I helgen tävlade ett litet gäng Borderness-hundar i Nedansiljan.

Lördagen skördade stor framgång, Ann med Ice vann eliten med fina poäng och Pia och Hifi skördade sitt andra förstapris och kom på andra plats! :-)

Brith-Louise och Halvan kammade hem sitt tredje första pris i tvåan och är nu LP 2, de kom på pallen också, hamnade på tredje plats! :-)

Jättekul när ni är ute och visar upp er, vi Bordernessare har gott rykte, inte bara de duktiga hundarna utan även för att vi är ett sådant trevligt och gott gäng! Tack till er alla för det!!

Träning hos Carina planeras, vi kommer hålla till i lösdriften till att börja med, datum ej bestämda än.
Träningen i lösdriften är riktigt bra, trots det begränsade utrymmet. Här finns möjlighet att finslipa detaljer, lägga grunder för fållarbetet eller grundträna den unga, oerfarna hunden.

måndag 4 februari 2013

Hanni löper!

Hanni löper! Perfekt, då har hon ju klarat av det inför tävlingssäsongen eftersom man planerar tävlingar längre fram i vår! Ärligt talat har jag missat de tidigare löpen så man har inte haft en aning om när och hur ofta hon löper, troligtvis inte speciellt ofta  ;-)

Vi får önska Pia/Hifi och Ann/Ice lycka till på lydnadstävlingen i Nedansiljan till helgen!

Mer träning

Jag glömde ju skriva att vallträning hos Nina också planeras! Boka gärna in dessa preliminär-datum: helgen v. 14 (men det beror på vädret, snö och is bör ju ha försvunnit) samt helgen v. 21! Långt för många att åka kanske men helt klart värt det, just för att Nina verkligen kan vår typ av hund!

Givetvis kommer vi ju träffas för lydnads-träningar också!

Vallträning

Ja igår tränade Hanni och jag vallning i ridhus. Det var ju några månader sedan sist. Det som märktes var att Hanni var så mycket hetare än sist men trots allt så löd hon på "ligg" både snabbare och bättre än sist!
Jag är väldigt glad över att hon är så bra med djuren också, inga tendenser till bett alls.
Men vi ser fram emot kommande vallkurs väldigt mycket! I år är det VP som hägrar!

Det finns möjlighet till kurs med Bobby Dalziel den 29/4 i Kungsgården. det kostar ca 3500:- för en heldag, delat på antal deltagare. Vill kolla upp intresset hos er alla, är någon intresserad??

Sedan planerar jag återkommande träfffar hos Carina, kanske en gång per månad, är någon intresserad av det?

Igår var hundarna med på hockey-match, de är underbara att ha med sig. Ingen stress, inget dragande i koppel, bara glatt hälsande på de barn och vuxna som vill, men utan att tränga sig på de som inte vill.
Man kan lugnt stå tllsammans med andra utan att behöva slita med hundarna hela tiden, de står lugnt och fint bredvid. Jätteskönt och bra!!

Spring i slalombacken blev det också, lugna hundar blev det efter några kapplöpnings-race efter Simon på bob!