lördag 24 augusti 2013

Hanni gk vallhund

I söndags åkte Hanni och jag till Vallsta för att göra vallhundsprovet. Vi gick ut som startnr fyra och man hann bli en hel del orolig för fållan eftersom de tre första hundarna fick jobba en hel del för att få in fåren i fållan, de skulle bara inte gå in där...

Hämtet startade i mitt tycke med lite för liten båge men hon rättade själv till sig på vägen ut så det blev rätt bra ändå, det blev något grunt bakom också så vi tappade fyra poäng på utgången men fullt på upptaget. Vi tappade sex poäng på drivningen tillbaka till  mig, det berodde på att jag helt glömde att fåren skulle hålla sig på linjen...Men sedan gick det riktigt bra, vi tappade bara ett par poäng på försningen, drivningen bra och fållan gick visst väldigt bra...Det var inga som helst problem att få in fåren i fållan...Men det berodde säkert på att fåren kände sig lugnare med Hanni, de behövde inte oroa sig för henne utan när jag öppnade grinden stod alla vända in mot fållan istället för som för de tidigare hundarna vända ut mot hunden. Så vi slutade på 84 p, endast en poäng sämre än vinnande hund! :-)

Att vi klarade VP´t nu beror till stor del på intensivträningen vi fick under träningsdagarna hos Nina. Vi hade alla hur kul som helst och fick väldigt bra träning, så det kommer vi göra om nästa år!

Gustav och Camilla debuterade i LKL1 med bravur, 181 p och en andraplacering! Jättekul och jättebra, med tanke på att det var debut både för förare och hund i hundtävlingsvärlden!

I helgen håller vi tummarna för Lena och Kryddan, som tävlar SM i spår! Även för Karin med Snikke, som är systerson till Miloo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar