söndag 28 oktober 2012

Ingen träning

I helgen har vi faktiskt inte tränat någonting, vi har varit på resande fot bl a till min bror. Gunni förvånade mig med hur lugn och fin hon var hemma hos honom, hon hittade inte på någonting utan var väldigt duktig! :-)

Långpromenad på Särö hann vi däremot med, i fantastiskt fint väder!

tisdag 23 oktober 2012

Vittring

Tänkte köra igång med Hannis vittringsträning ordentligt och det hela påbörjades igår. Det visade sig att först måste vi friska upp själva apporteringen av en vittringspinne för det var väldigt vad mycket tugg och släpp på backen det blev framme hos mig. Men efter några lekövningar med apporten så blev den stabil igen.
Så det blev inte så mycket med själva vittringsapport-övningen, "fel pinnar" fick ligga kvar igenstängda i sin tygpåse. Fortsättning följer!

Problemet med Z hos Miloo börjar släppa, nu gör hon rätt de allra flesta gångerna (och det har ju visat sig på de två senaste tävlingarna) :-)

Gunni har fått börja träna ingångar och kontaktövningar, hon tycker det är väldigt kul!

Gustav har gått klart sin valpkurs och en fortsättningskurs är på G! Dessutom har husse anmält sig till en spårgrupp, toppenkul! :-)

måndag 22 oktober 2012

SM-poäng

Vi tävlade i Östhammar i lördags, både Jouko och jag. Hyss har haft ett halvårs uppehåll, de missade en position i dumrutan och hade några slarvfel här och där, slutpoäng 269 p. Men han satt på platssittningen och det var ju toppen!

Miloo kändes mer koncentrerad denna gång, fria följet var riktigt bra, bara något pyttepip på sidoförflyttningarna som ingen annan hörde, betyg 9.

Dumrutan också bra, alla positioner utförda! Däremot undrade vi över varför jag bara fick betyg 7 på den.

Underligt var det också att jag fick ta till ett extrakommando för att få in henne till konan inför rutan. Hon stannade lite för tidigt med en tass utanför. Det har aldrig hänt förut. Men jag tror det beror på att hon först fokuserade på en av konorna till dumrutan. Men sedan var det full fart rätt in i rutan, utan extrakommandon där!

Resten gick också bra, inga sneda sittanden alls vid ingångarna denna gång, vi som fick avdrag på varenda ingånga förra veckan. Men vi har lektränat ingångar under veckan och det gav visst resultat!

Vi fick 291 p och domaren tyckte det var synd med dumrutan. Jag undrade över det för hon gjorde ju alla positioner rätt. När jag kollade igenom betyget såg jag att vi fått avdrag pga missad position på dumrutan.

Tänkte först inte bry mig om att ifrågasätta det, man vill ju inte vara besvärlig men till slut gjorde jag det ändå. Flera kunde ju intyga att Miloo gjort alla positioner på rätt ställe. Inga problem alls, vi fick betyg 9 på dumrutan istället för 7 och slutade då på 299,5 p.

Ice har också varit duktig i helgen, han fick 301,5 p!

Leif 2 och Kiwi samt Mi och Houdini har också anmält sig till vallträffen den 24/11!

tisdag 16 oktober 2012

Vallträff mm

Jag har fått in fyra anmälningar till vallträffen den 24/11 (Ann/Fly; Ice, Leif/Guinness, Louise/Hobbe, Ann/ samt Jan/Gustav. Men vi borde väl kunna bli fler? Påminn varandra så vi blir ett litet gäng!

Miloo och jag tränar ingångar för fullt, hoppas det hinner bli något resultat till lördag i Östhammar! Hoppas också på att det eviga regnandet slutar innan helgen...

måndag 15 oktober 2012

Ändrad datum vallträff

Carina har fått förhinder den 10 så nu är det den 24/11 som gäller! För de som vill kommer vi ha lydnadsträning etc dagen efter! Jag fick bara in tre anmälningar till den 10, hoppas fler kan nu istället! Glöm inte att anmäla er till mig så jag vet hur många vi blir!

Miloo och jag tävlade i Edsbyn i lördags. Rutan låg diagonalt i förhållande till planen, något både jag och Miloo har lite svårt för. Men det krävdes bara ett extrakommando så fixade vi det men då rök ju några poäng. Annars har vi en del att fila på, tror vi hade sneda sittanden i varenda ingång, slarv med upptag av apporterna, positionen i fritt följ...Vi skraapde ihop 281 p och har fortsatt träningsjobb framför oss (men glad över 9,5 på dumrutan)!

Hanni har fått jobba lite extra med apporteringen, helt plötsligt börjande hon tugga ganska rejält på apporten när hon kommit in till mig. Men det har blivit bra nu igen, som tur är

Lilla Gunni jobbar på med sina små övningar och konster. Igår visade det sig att hon blev sjövild när hon blivit genomblöt efter promenaden i hällregn. Att man kan springa så fort i ett så begränsat utrymme som köket...

tisdag 9 oktober 2012

Vallträff den 10/11 (uppdaterad)

Boka in vallträffen den 10/11! Vi kommer vara hos Carina i Kungsgården (strax bortanför Sandviken), samma som sist. Vid dåligt väder är vi i Österfärnebos ridhus.
Alla kan vara med, både små och stora! Jag har tänkt att G-kullen ska tändas och vi som kommit längre jobbar med det vi kan (eller inte kan).
Pyttingarna från F-kullen är för små för att valla tycker jag men var gärna med ändå om det finns möjlighet och titta på!

Tid: Kl 10

Kostnad 300:- / person samt ev ridhusavgift
Anmäl er helst via dagens kommentars-fält så får jag alla anmälningar på ett ställe!

måndag 8 oktober 2012

Favorit i repris..

Miloo och jag tävlade i Skutskär i helgen, noll på rutan igen och missade sittet i dumrutan, samma som sist alltså. Miloo hamnade några cm för långt i bakkkanten på rutan, jag tog en chansning där för jag ville inte bråka med henne eftersom hon sprang så snabbt och målmedvetet rakt mot mitten.
Dumrutan är jag inte förvånad över heller, hon har svårt för det för tillfället och det går ju inte lösa på en vecka, vi får träna på så blir det bra till slut!
Glad över tiorna på fjärren, nu gäller det att hålla kvar vid det!
Orolig över Miloos tå, däremot. Hoppas den inte kommer ställa till problem framöver!

Annars tränar vi på som vanligt, det händer inte så mycket nytt just nu. Hanni tränar för tvåan och vallning, varvat med spår och upplet. Upplet har hon blivit väldigt duktig på, hon flyger fram som en vind. Hade man haft mer tid hade hon passat riktigt bra som sökhund!

Gunni tränar också på, vi har börjat lite med stora apportbocken också. Annars har både hon och Easy blivit ett par gängliga, långbenta tonåringar som trots allt börjat lyssnat lite även fast leker tillsammans!

onsdag 3 oktober 2012

Stackars Gulli

Gulli har varit inne på sin andra halsoperation, tydligen blev det kvar en liten bit av mandlarna vid första operation och det räckte för att inflammationen skulle blossa upp igen.

Som om inte det var nog lyckades hon få in en pinne i ögat, flera cm...Tur i oturen var att pinnen inte hamnade i hjärnan, samt att den gick in i den nedre delen av ögat så synen klarade sig. Nu kom hon undan med blotta förskräckelsen samt ett sår i hornhinnan som kommer läkas mha ögondroppar. Men Gunni hade varit lika glad för det ute i skogen, matte inte fullt lika glad...
Usch vad hemskt, jag kan bara föreställa mig paniken jag hade fått om någon av mina hundar råkade ut för något sådant...

Annars flyter det på hemma. Man njuter av att Gunni tappat mjölktänderna samt lugnat sig betydligt. Hon är väldigt rolig att träna. Miloo tränar lydnad för fullt, just nu har vi problem med dumrutan och framför allt sittandet. Tror att det kommer bli missad position på lördagens tävling. Men vi kan bara göra så gott vi kan och får fortsätta träna. Hanni håller på med framför allt tvåan och det går bra där också, det är som sagt hoppet vi inte hunnit få till än.

Sedan tror jag att jag hittat Hannis blivande fästman. Han heter Ravlundha Kenzo, inga tävlingsmeriter förutom gk vp men är arbetshund på en mycket stor fårgård (1200 tackor). Varför har jag valt honom då? Jo han har "blodet" jag vill åt, NZ-linjer på båda led. Kenzos pappa är Ravlundha Sirius, mamma till Sirius heter Tella och både hennes mamma och pappa har rena NZ linjer.
Kenzos mamma heter Sinarpsdalens Kritzi och hon har NZ linjer på båda sidor.
Ett litet steg närmare Nezzy igen, hennes pappa heter Ravlundha King och hans mamma/pappa var rena NZ.
Nezzys mamma heter Tessie och hade NZ i blodet på pappas sida.
Men än är det ju långt kvar innan det händer något, vallhundsprov ska klaras av, ögonlysning göras etc.