fredag 30 november 2012

Anmälan Östhammar

Nu är både Hanni och Miloo anmälda till lydnadstävlingen i Östhammar!

Hoppas någon mer vill hänga på!

I ärlighetens namn hade jag tänkt att hoppa över Hannis anmälan, jag tycker inte riktigt vi är klara för tävling än. Men så såg jag att det skulle dröja ända till i mitten av februari tills nästa passande tävling kom så vi testar ändå! Funkar det inte har vi ju ett par månader till att träna på!

Det har kommit en hel del snö hemma så nu får man leta upp plogade planer att träna på! Men skönt att få rena hundar igen!

måndag 26 november 2012

Stackars Fight

Ja nu får Christer rätt, mer elände i bloggen...

Stackars lille Fight skulle jaga efter katten, stötte i ett bordsben och hade en sådan otur att han bröt en tå på ena baktassen. Tyvärr behövde hela tån opereras bort så nu får killen ha tratt ett tag. Men förhoppningsvis ska han klara sig bra utan tån i framtiden vad gäller träning etc.

söndag 25 november 2012

Kennelträffen

Vi har haft en toppenhelg! Jättekul att så många kunde komma och det är roligt att se hur väl de nya i Borderness-familjen tas om hand!

I lördags vallade vi hos Carina i Vinnersjö, kul att se hur duktiga alla är!

Vi avslutade dagen med middag på Scandic i Gävle.

Igår tränade vi lydnad dagen lång, lika kul här att se hur duktiga alla är!

En liten rolig summering av Simon för mormor om dagens träning:

"Först gjorde Gustav en inkallning som inte var så snabb. Sedan visade mamma med boll hur man skulle göra för att öka farten. Guinness fick också visa och sedan blev det racing och de sprang jättefort!" :-)

måndag 19 november 2012

Info om valpträffen

Vi samlas kl 10 på lördag. Jag kommer dyka upp famåt 12 för Simon har hockey-träning först.Vi kommer vara hos Carinas kille i Vinnersjö istället pga att det är bättre får där. Carina har bara lamm för tillfället.

Vägbeskrivning:

Från Gävle:

Åk väg 56 mot Hedesunda. Sväng höger mot Vinnersjö, åk 10 km, vid skylt Byn, sväng vänster. Åk tills vägen tar slut, ca 2 km.

Från Uppsala:

Åk E4, ta av mot Söderfors. I Söderfors ta höger mot Hedsunda.Åk igenom Hedesunda, åk rakt mot Vinnersjö, sedan se ovan.

Kostnaden är 300:- för vallningen. Ta med stol, varma kläder (tänk på att vi kommer vara mycket i stillhet mellan träningspassen), ombyten, fika under dagen, vatten till hunden mm. Jag tänkte att vi äter tillsammans någonstans i Gävle på kvällen.

För de som vill kör vi lydnad på söndag. Vi bestämmer tid och plats under lördagen.

I helgen körde vi rapport med Hanni samt spår med resten av gänget. Vi körde på en sträcka av ca 300 m.
hanni tycker det är jättekul och hon är verkligen snabb. Starten blev i en ganska brant backe men det var ju inga problem för henne.

På söndagen tränade vi spår med alla. För att öka upp Hannis motivation för spåret körde vi samtidigt med Hyss och henne. De fick spåra en sträcka var, den som fick gå bakom blev ganska tokig kan man säga och blev väldigt glad när det blev hans/hennes tur.

Miloo fick ett spår av Jouko med många upptag, jättebra träning eftersom hon för tillfället gärna bakspårar. Vid en sträcka betedde hon sig väldigt underligt, hon satte tassarna på en rotvälta och vädrade i luften, hon blev väldigt störd av något och vittrade i luften flera gånger åt samma håll, svansen slutade vifta, inte alls samma koncentration och noggrannhet. I slutet av spåret hörde vi Simon ropa. Vi skyndade mot bilen och Simon berättade att han trodde att han sett två vargar. Av det han berättade och med tanke på Miloos reaktion tror jag att det var så. Det stämde med tanke på vindriktning etc. Känns väldigt otäckt med tanke på rapport-övningen dagen innan...Vi var i skogen vid Degerfors, det är inget vargrevir där med det är ju inte långt till Örebro, Hällefors mm och där sker vargobservationer regelbundet.

onsdag 14 november 2012

Stackars Gunni

Igår fick Gunni dålig hunderfarenhet nr 2. Vi var ute på promenad då man hör ett vrål från både hund och matte och ut  från en trädgård rusar en storskällande vorsteh rätt mot oss. Jag lyckas sparka bort den hunden men då kommer nästa bakifrån... Mina hundar svarade inte upp så det blev inga skador men man blir ju så arg på folk som inte har koll på sina hundar....Stackars Gunni kom ur halsbandet i villervallan och sprang iväg en bit nedåt gatan. Verkligen tur att de där monstren inte upptäckte det och satte iväg efter henne. Ingen risk att jag går förbi det huset några fler gånger...

tisdag 13 november 2012

Info om kommande träff

På lördag den 24/11 har vi ju vår kennelträff.

Vi startar kl 10 hos Carina i Kungsgården, vägbeskrivning kommer. Räkna med en heldag där, ta med stol, varma kläder, ombyten och matsäck.

Jag tänkte att vi äter tillsammans sedan på kvällen, plats får vi återkomma om, ev. Högbo Bruk (Ann och Christer kommer bo där).

För de som vill så har vi lydnadsträning på söndag!


Stackars Gulli måste operera sig en tredje gång för halsinfektionen. Hon har en hälta som ska utredas också, röntgen av armbågarna visade inget fel. Till saken hör att eftersom hon ätit medicin så länge så stannade tillväxten upp, när så medicineringen upphörde började hon växa explosionsartat, 4 kg på bara någon vecka.
Kanske är det växtvärk? Jag hoppas verkligen hon får vara frisk snart! Annars är hon en underbar hund, härlig att träna och fogar sig i att vara i ofrivillig stillhet.

Det var därför jag ville be er kolla upp era försäkringar, jag märkte att jag glömt att försäkra upp Miloo till dubbel veterinärvård då det var dags för hennes operation. Hade båda juversidorna behövts ta bort hade man raskt hamnat på 20000:- i operations-kostnad. Miloo är nu uppförsäkrad, har ni 40-50000:- i veterinärvård har ni ett så bra skydd man kan ha.

Jag har även mina hundar avelsförsäkrade samt använbarhetsförsäkrade (om något händer under de första sju åren som gör att man inte kan tävla etc längre så får man ersättning för det). Jag har även tecknat en extra led-försäkring pga att vissa skador inom detta område inte täcks av den vanliga försäkringen.

måndag 12 november 2012

Ice har blivit pappa!

Igår blev Ice pappa till 8 små valpar på Leringens kennel. Det blev fyra av varje kön, mamma heter Guldgruvans Penny. Spännande att få följa dessa små i framtiden!

Miloo fick 285 p i Uppsala i söndags, placering 1/6. Det var regnigt och lerigt. Vi fick 7,5 på fritt följ, det berodde på något segt sittande, positionen samt att vi ej var parallelle vid sidoförflyttningarna.

I Z blev det en missad position (satte sig ej) men resten var bra!

Lördagen bestod av tävlingslydnadskurs i Insjön för ett gäng glada lapska vallhundar.

söndag 4 november 2012

Grattis Ann och Ice!

I helgen tävlade Ann och Ice på Tyresö Halloween cup och slutade på en andra plats i finalen! Jättebra gjort för det är inte lätt att slåss mot de lägre klasserna, det är ju mycket lättare att få höga poäng i ettan och tvåan!

Ann och Ice är även anmälda till Stora Stockholm i december, har ni möjlighet så åk dit och titta! Jättekul och fina shoppingmöjligheter! Förra året kånkade jag hem flera rullar med stora, tjocka ventapads som jag köpte jättebilligt! Miloo och jag ska också anmäla oss dit så får vi hoppas vi kommer med!

Annars så har vi tränat i helgen. I fredags körde vi rapport med Hanni och spår med resten av gänget. Vi var i Marma, där är det jättefina marker. Hanni tycker verkligen det är kul med rapport och hon är ju så snabb! Vi tränade ca 300 m sträcka som längst och även kortare sträckor då hon skulle vänja sig vid att springa trots att Hyss var kvar bakom. Hon har haft en tendens att låsa sig lite på honom. Men vi kom på knepet, om man tog henne i fot bort från honom ca tiotal meter så koncentrerade hon sig på oss istället för Hyss och då bar det iväg utan betänkligheter. Juniorerna fick göra budföring också.

I lördags tränade vi lydnad med Louise och Hobbe i Skutskär. Hanni och Hobbe tränade tvåan, de är duktiga men lite kvar än innan det är dags att anmäla till tävling!

Miloo har en elit på gång nästa helg, i Uppsala.

Gunni har fått vara så lugn det går denna helg, hon är halt och måste vila sig i form först.