måndag 19 november 2012

Info om valpträffen

Vi samlas kl 10 på lördag. Jag kommer dyka upp famåt 12 för Simon har hockey-träning först.Vi kommer vara hos Carinas kille i Vinnersjö istället pga att det är bättre får där. Carina har bara lamm för tillfället.

Vägbeskrivning:

Från Gävle:

Åk väg 56 mot Hedesunda. Sväng höger mot Vinnersjö, åk 10 km, vid skylt Byn, sväng vänster. Åk tills vägen tar slut, ca 2 km.

Från Uppsala:

Åk E4, ta av mot Söderfors. I Söderfors ta höger mot Hedsunda.Åk igenom Hedesunda, åk rakt mot Vinnersjö, sedan se ovan.

Kostnaden är 300:- för vallningen. Ta med stol, varma kläder (tänk på att vi kommer vara mycket i stillhet mellan träningspassen), ombyten, fika under dagen, vatten till hunden mm. Jag tänkte att vi äter tillsammans någonstans i Gävle på kvällen.

För de som vill kör vi lydnad på söndag. Vi bestämmer tid och plats under lördagen.

I helgen körde vi rapport med Hanni samt spår med resten av gänget. Vi körde på en sträcka av ca 300 m.
hanni tycker det är jättekul och hon är verkligen snabb. Starten blev i en ganska brant backe men det var ju inga problem för henne.

På söndagen tränade vi spår med alla. För att öka upp Hannis motivation för spåret körde vi samtidigt med Hyss och henne. De fick spåra en sträcka var, den som fick gå bakom blev ganska tokig kan man säga och blev väldigt glad när det blev hans/hennes tur.

Miloo fick ett spår av Jouko med många upptag, jättebra träning eftersom hon för tillfället gärna bakspårar. Vid en sträcka betedde hon sig väldigt underligt, hon satte tassarna på en rotvälta och vädrade i luften, hon blev väldigt störd av något och vittrade i luften flera gånger åt samma håll, svansen slutade vifta, inte alls samma koncentration och noggrannhet. I slutet av spåret hörde vi Simon ropa. Vi skyndade mot bilen och Simon berättade att han trodde att han sett två vargar. Av det han berättade och med tanke på Miloos reaktion tror jag att det var så. Det stämde med tanke på vindriktning etc. Känns väldigt otäckt med tanke på rapport-övningen dagen innan...Vi var i skogen vid Degerfors, det är inget vargrevir där med det är ju inte långt till Örebro, Hällefors mm och där sker vargobservationer regelbundet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar