måndag 13 augusti 2012

Elände

Lagom tills Miloo blivit bra efter juveroperationen och fått klartecken att from tisdag kunna börja träna igen förutom hopp/galopp råkade hon ut för en skärskada i tassen under badet igår. Det är som en stickskada rakt upp i tassen mellan trampdynorna, det blödde rejält och hon har jätteont, stackaren. Så nytt veterinärbesök för henne....

Hanni skar sig också på något men betydligt mindre och det märks inte alls på henne idag. Jag såg att det blödde lite från ena baktassen igår efter kvällsträningen så det blev tasstvätt på henne också.

Som om inte detta vore nog är stackars Guinness sjuk också, han har slagit av ett par hörntänder och detta har lett till inflammation i käken.
Miloo gjorde likadant när hon var liten, jag trodde att hon fått ett ormbett först eftersom hon svullnade upp i nosen men så var det ju inte. Men efter en antibiotika-kur blev hon bra igen. Gunni har också slagit av en hörntand men det har inte lett till någon infektion. Vilda hundar slår sig ju mycket oftare en lugnare varianter...

Både Hanni och Gunni lekte pinnlek i går och det gick jättebra (var första gången för Gunni). Jag lämnar hunden (Gunni får ju förstås sättas fast i kopplet), går på linje rakt ut  och lägger ut pinnarna med jämna mellanrum (ca 5 m mellan varje). I början är det viktigt att man påkallar hundens uppmärksamhet för varje pinne som läggs ut. Sedan går jag tillbaka i samma linje, tar hunden i kopplet och frågar var pinnen är. När hunden får vittring på pinnen har vi tävling om vem som kommer fram först. I bland hindrar jag hunden så att de nästan kan ta pinnen men jag tar den själv istället och leker med. Nästa pinne blir hunden ännu ivrigare på att ta före mig. Detta drar upp hundens intresse för spårapporterna väldigt bra! Hanni har varit måttligt intresserad av spår tidigare men nu när vi tränat upp pinnintresset spårar hon väldigt noga just för att hitta pinnarna.

2 kommentarer:

  1. Usch ja vilket elände, hoppas dom läker snabbt allihopa! Guinness ligger inne för sövning och tandröntgen nu under dagen, dom är rädda att anlagen för riktiga tänderna kan ta skada. Vi får hoppas det inte är så.

    Leif

    SvaraRadera
  2. Ja hoppas det går bra! Tur de inte är utställningshundar ifall anlagen nu är skadade (fast man vill ju att tänderna blir någorlunda bra så att de funkar normalt).

    SvaraRadera