fredag 21 september 2012

Stackars Gunni

På senaste vallkursen blev Gunni helt oprovocerat påflugen av en annan hund på kursen och blev biten i huvudet.  Vi stod bara och tittade på och blev helt överumplade då hunden attackerade Gunni, vi har nämligen stått bredvid varandra de andra två kurstillfällena utan att den visat några sådana tendenser (förutom mot fåren). De har aldrig hälsat på varandra men vistats i närheten kopplade. Men när hunden lyftes ur fårhagen fick den syn på Gunni och bara flög på henne innan man hann reagera och sparka bort den.
Gunni blev jätterädd och skrek som bara en valp kan. Det var ju inte bra att detta hände eftersom Gunni tidigare tyckt att andra hundar var otäcka och så händer detta, det blir ju en bekräftelse för henne att andra hundar ÄR farliga... Vi får hoppas att det inte sätter sig för djupt utan att hon kan börja lita på andra hundar igen.

Annars har det hänt mycket roligt också!
Först stort grattis till Mi och Houdini som debuterat i LKL 1 med vinst på fina 179 p som resultat!

På samma tävling hamnade Ice också högst på pallen men då i elitklass, stort grattis!!

Hifi gjorde ett jättefint program på kvaltävlingen i Forserum, mycket höga poäng och de hade nått väldigt högt om de nu inte fått rött kort...tydligen hade kommit utanför ringsidan med ett par tassar på vägen ut till rutan. Såvitt jag vet ska de inte diskas om de hamnar utanför ringen under arbete utan bara om de springer iväg helt apropå men inte mycket att göra åt, domaren bestämmer! Hifi och Pia har även kommit med i Talanggruppen, jättekul!

Kippans små valapr har nu flyttat och de artar sig jättebra i sina nya hem, väldigt flitiga ägare har de och tränar både det ena och det andra.

Vi tränar också på här hemma, mest vallning blir det för tillfället och Hanni är väldigt duktig.

Vi tränar för tillfället fösning och flankering för fullt.





Även Gunni fick prova på och det var mest lek men korta stunder då och då hamnade hon i koncentration mot fåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar