torsdag 13 september 2012

Vet besiktning

Igår var vi på veterinärbesiktning med de små huliganerna. Som vanligt for de omkring som galningar, var på allt, från sladdar till veterinärens fötter, framför allt hälsenor och de biter stenhårt...

Men de var glada och positiva trots dubbla stick i nacken och lika glada efteråt.

Allt var bra med dem, det enda var att Fly bara har en testikel nere än så länge men vi håller tummarna för att den andra kommer ner snart också.

Idag flyttar Fast N´Furious (Fidji) och Fight, imorgon Fanetta och Fly. Sedan blir det tomt hemma, helt plötsligt 5 hundar mindre... 

Men det blir spännande att följa detta nya lilla gäng och vara med om deras framgångar om ett år eller så! :-)

Gunni då...ja hon börjar ju bli riktigt hanterbar! Hon gjorde mig stundtals tokig under ett par månader men nu börjar hon lyssna och bli mer formbar. Tidigare kunde man inte gå en promenad (eller försöka gå inomhus) utan att hon skulle hänga i byxbenen och tillsägelse hjälpte inte, det blev än värre.

Tack vare att jag beväpnade mig med ett kampskinn och så fort hon började dra i byxbenen fick hon hänga i kampskinnet medan vi gick och det har hjälpt jättebra (gjorde likadant inne). Hon ville hänga i de andra hundarnas halsband också men det gick över med kampskinnsleken även där.
Nu söker hon kontakt med mig under promenaderna istället och det är ju mycket bättre!

Hon ville inte komma in från trädgården heller men med lekövningar med öppen dörr, inkallning/kamp inne/ varsågod att rusa iväg osv så löste vi även det.

Hon ville inte komma in till mig ute utan hon höll sig på behörigt avstånd och vallade de andra hundarna, väldigt tålamodsprövande och man blev ibland nästan skogstokig... det är borta nu, även det med med hjälp av lek, spring iväg, lek osv eller komma in för godis, spring iväg etc.

Det gick inte att smidigt koppla henne för att gå ut genom grinden utan hon sprang iväg...tåååålamoood...vilket inte alltid fungerade men nu går det hur bra som helst, hon kommer, sätter sig för godis, uppkoppling klar och vi kan gå iväg. Sköönt!

Hon skällde på grannkatten och lyssnade inte på inkallningen...matte inte glad...men nu kommer hon som ett skott!

Hon har varit rädd för andra hundar som skäller men nu går det att bryta det eventuella skällandet med erbjudande om godis eller lek (nu har hon kommit på att det kan vara kul med dem också).


Ja, det är många saker som funkar mycket bättre nu och det är ju skönt! Jag kanske skulle väntat med att skriva detta tills alla valparna är hämtade... ;-)

Men rumsrenheten har funkat jättebra hela tiden, hon har sovit bra hela nätterna, gillar folk jättemycket och är en pigg och glad hund så allt har ju inte varit jobbigt! Gunni är jätteduktig på spår, hon gör kortare apellspår och plockar pinnar och allt!


Hanni är fortsatt jätteduktig på sin vallträning och vi jobbar på med kurs och träningar.

Kika in på Elsas sida för nytagna bilder på pappa Lot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar